SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 7 en 8

SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 7 en 8

Doelstelling: Ik wil mijn kind/leerling oefenmateriaal geven om het maken van leessommen (eerst lezen, dan oplossen) verder onder de knie te krijgen.

Methode: Met SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 7 en 8 leert uw kind de rekenopgaven goed te lezen en op te lossen.

Geschikt voor Windows 10, 8.1, 8, 7 Geschikt voor:
Windows 10, 8.1/8, 7

ISBN: 978 90 6112 704 8
Prijs: € 12,95
Alle prijzen zijn inclusief BTW en exclusief € 2,45 verzendkosten


Lesmateriaal en didactische inhoud
Voorbeeldoefeningen

Inhoud cd-rom:
Na de titels SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 5 en SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 6 is SLIM OEFENEN met leessommen voor groep 7/8 de logische afronding van die titels die tezamen een complete leergang vormen.

Het belangrijke punt met leessommen is dat de kinderen leren een tekst – een verhaaltje – om te zetten in een rekenopgave. Aangezien lang niet alle kinderen dat 'vanzelf' onder de knie krijgen is regelmatige oefening geboden. Dat kan met de drie titels SLIM OEFENEN met leessommen.

Onderwijskundige Sietse Kuipers heeft speciaal 850 oefen- en toetsvragen ontworpen op het didactische niveau voor groep 7/8 in overeenstemming met de eindtermen voor het basisonderwijs. De opgaven zijn verdeeld in 13 categorieën: Concrete handelingen met breuken, Bereken een deel van het geheel, Het betalen van boodschappen, Gepast betalen, Geld wisselen bij de kassa, Rekenen met gewichtsmaten, Rekenen met lengtematen, Rekenen met inhoudsmaten, Rekenen met oppervlaktematen, Schaalberekeningen, Hoeveel tijd is er verlopen?, Van afstand tot tijdsduur en Rekenen met uren, kwartieren en minuten.

Elke oefenopgave bestaat uit een leestekst, een vraag, vier antwoordalternatieven en inhoudelijke feedback.

Er zijn in deze serie SLIM OEFENEN met leessommen titels voor kinderen in groep 5, 6 en 7/8.

Systeemeisen
Systeemeisen Windows 10, 8.1/8 of Windows 7, moderne browser
Minimum resolutie beeldscherm: 1024 X 768
Adobe Reader, printer